Doenker werkt voor verschillende organisaties en opdrachtgevers tegelijk. Soms maanden aan een stuk, soms heel kort. Een bloemlezing van het soort opdrachten waarin ik in het verleden mijn tanden zette en momenteel mee bezig ben.
Op dit moment
Momenteel ben ik in opdracht van De Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel samen met Ken Veerman aan de slag voor de ontwikkeling van een missie en visie voor elk van de 22 gemeenschapscentra van Brussel met o.a. een burgerparticipatietraject (N100). Daarnaast begeleid ik als procesbegeleider de ontwikkeling van het cultureel en artistiek narratief voor de kandidatuur van Stad Gent als Europese Culturele Hoofdstad. Ik begeleid het Circuscentrum bij de opmaak van landschapstekening circus in Vlaanderen & Op/Til bij beleidsplanning en opleidingstrajecten. Tot slot werk ik op dit moment ook voor organisaties als Aximax, Collectif Malunés en anderen.
Daarnaast ondersteun ik samen met Danielle Gielen alle aangesloten leden van het Limburgs Kunstenoverleg LIKO.
Sinds januari 2019 ben ik ook één van de freelance medewerkers van het Cultuurloket. Ik doe wekelijks zakelijke adviesgesprekken en sta mee in voor de crisisbegeleiding van organisaties en kunstenaars. Ik ben mede-coördinator van Bisart – het business & art programma dat Cultuurloket in opdracht van VDAB ontwikkelde en waarmee 5x per jaar telkens 15 cultuurwerkers een deep dive in ondernemerschap krijgen.
Ik werk als docent en geef ‘inleiding Hedendaagse Kunst’ en Event management aan PXL music in Hasselt en ‘werking en structuur van het muziekcircuit’ aan het KASK/School of Arts in Gent.
Recent
Ik ondersteunde beleidsplanningstrajecten van organisaties als Kunstencentrum Buda, B-Classic, De Vaartkapoen, Pukkelpop, Cultuurcentrum Belgica, Muziekodroom, Next Festival, De Centrale, … En ondersteunde samen met Danielle Gielen alle aangesloten leden van het Limburgs Kunstenoverleg LIKO in het proces richting de deadline voor aanvraag van structurele subsidies in het kunstendecreet.
Voor Publiq schreef ik het hoofdstuk “Over vernieuwing in kunst- en cultuureducatie en/in de kunst – Vijf verzonnen anekdotes en vijf vragen over de toekomst van kunst- en cultuureducatie” voor het boek “Uit de schaduw, De ontwikkeling van kunsten cultuureducatie in de vrije tijd in Vlaanderen“
Voor Dutch Music Export deed ik samen met Idea Consult een onderzoek en beleidsaanbevelingen rond impactmeting voor de exportwerking van het Nederlandse muziekexport office.
In opdracht van Kunstenpunt en VI.BE schreef ik het hoofdstuk Muziek voor de landschapstekening kunsten in 2019.
Voor OP/TIL – het steunpunt voor bovenlokale cultuur maakte ik een vergelijkende studie van de 19 bovenlokale intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en deed ik een onderzoek naar een bepalende kenmerken van structurele bovenlokale cultuurwerkingen.
Ik begeleidde een aantal organisaties en kunstenaars uit de circussector waaronder circusatelier Woesh, Kurt De Mey (Rodeboom vzw) en Alexander Vantournhout.
Ik begeleidde denktrajecten en planningsprocessen voor Kunstencentrum Vooruit, Democrazy, Relaas, de Fietsersbond en anderen.
Met Gate 15 (Antwerpen Studentenstad) en Take Off werkte ik de plannen uit voor de ondersteuning van studenten in Antwerpen en de uitbouw van een studentenondernemersklimaat: hoe zorgen we ervoor dat studenten graag in Antwerpen komen studeren en er nadien ook blijven hangen om bedrijven te starten en te ondernemen? In 2021 begeleidde ik ook het Antwerps Studenten Overleg in de ontwikkeling van een nieuwe structuur en inspraakmodel.
Ik ondersteunde BLOMMM, Bookz&Booze en Monsier Boudin om van hun eigen onderneming een succesverhaal te maken. Ik schreef mee het businessplan en hielp hen in het uitwerken van financiële tools.
Ik werd gevraagd als spreker of moderator door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, STEPP, Jazzlab, Cultuurloket, …
Langer geleden
Voor Mediarte het sectorfonds van de audiovisuele sector deed ik analyse op RSZ- & RSVZ-data om een sectorfoto voor de audiovisuele sector te maken en evoluties in tewerkstelling in kaart te krijgen.
Voor Jeugd & Muziek Mechelen bracht ik alle muziekeducatieve-organisaties in Mechelen in kaart en ging ik op zoek naar de inhoudelijke verschillen en gelijkenissen tussen heel verschillende manieren van muziekonderwijs. Samen met de muziekeducatieve spelers schreven we een memorandum voor de stad.
Ik schreef de afgelopen jaren mee aan de beleidsplannen voor verschillende organisaties zoals Kidscam, Passerelle, Poppunt (VI.BE), Circuscentrum, Creatief Schrijven, Platform K. En ik werd als procesbegeleider ingeschakeld voor creatieve brainstorms door onder andere De Kreun, Formaat & Karel De Grote Hogeschool, Sugarbeat, DOK, 4-Hoog, ….
Voor Flanders DC en het Agentschap Ondernemen werkte ik een reeks sessies uit onder de titel Creative Entrepreneurship Sessions. Rond diezelfde inhoud werkte ik ook voor het Design Platform Limburg, Kunstwerk(t), Z33, Qartier Bricolé en Etsy.
Het stadsontwikkelingsbedrijf VESPA uit Antwerpen vroeg me om hen te ondersteunen in de organisatieontwikkeling in het kader van een veranderingstraject. Dat deed ik ook voor Creatief Schrijven en Rocsa (vandaag Manoeuvre).